Ikke en tidlig aprilsnar: Nu får postbilerne rat i højre side

Mange steder vil der blive kigget en ekstra gang efter postbilen, næste gang postbuddet kommer med post. Post Danmark har nemlig 125 nye højrestyrede landpostbiler på vej ud på de danske veje.

Og der er ikke tale om en tidlig aprilsnar. Bilerne skal gøre arbejdsdagen mere sikker for postbudene, når de skal ud og ind af postbilen på ofte trafikerede veje, oplyser Post Danmark.

- For mange postbude er bilen et vigtigt arbejdsredskab. Kommer rattet og døren over i højre side, så stiger man ikke ud midt i trafikken, men ind mod fortov eller rabatten, og det gør en forskel i forhold til sikkerheden, siger Martin von Horsten, chef for Distribution i Post Danmark.

Det er de lokale distributionscentrer, der vælger, om de ønsker højre- eller venstrestyrede biler, når der skal bestilles nye postbiler hjem.

- Vi har kigget mod Sverige, hvor alle postbude de sidste ti år har kørt i højrestyrede biler, ligesom vi gennem 2012 har testet ca. 40 højrestyrede biler herhjemme. Erfaringerne er gode, og trafiksikkerheden er i top. Derfor har vi åbnet op for, at flere kan få de højrestyrede biler, de efterspørger, siger Martin von Horsten.

I løbet af en dag har postbuddet 5-600 afleveringer på sin rute.

De nye højrestyrede biler er hovedsageligt af mærket Fiat Doblo, og har automatgear og skydedør i begge sider. Bilen bliver indrettet specielt, så der er plads til den omdelingskassette postbuddet har sine breve og aviser i.

Med indkøbet af de seneste 125 højrestyrede biler, har 10 procent af postbudenes biler rattet i højre side. De nye højrestyrede biler sættes ind på ruter i hele landet.

 

Dagens Gossip