iMo Learn – nyt interaktiv skolemøbel fremmer læring

Det er baggrunden for det intelligente skolemøbel iMo Learn, designet i regi af udviklingsprojektet Kids n’Tweens og nu klar til at blive testet i stor skala på skoler i Kolding og Vejle.

Første test finder sted på Sjølund-Hejls Skole syd for Kolding onsdag og fredag i uge 50.

Interaktiv teknologi
iMo Learn består af et klassesæt på 24 sidde-klodser i blødt plastmateriale, plus computer og iPads. Hver klods har indbygget interaktiv teknologi, der gør at eleven kan interagere med computeren og løse forskellige opgaver.

- iMo Learn støtter op om kombinationen af fysisk aktivitet og læring på flere måder, siger lektor Lars Elbæk fra Syddansk Universitets Institut for Idræt og Biomekanik, en af partnerne i udviklingen af iMo Learn.

Eleverne kan bruge møblerne som træningsredskaber, når der er brug for et afbræk med fysisk aktivitet i den traditionelle, stillesiddende undervisning. Undersøgelser viser nemlig, at perioder med kortvarig fysisk aktivitet fremmer elevernes læring, det man i fagsproget kalder ”kropsligt forankret læring”.

Alternativ til mus og tastatur
Ved at man bevæger sidde-klodserne fungerer de som alternativ til mus og tastatur, og her kan eleverne blandt andet bruge iMo Learn i danskundervisningen til at træne tegnsætning.

- Der er ingen tvivl om, at sammenkoblingen af fysisk aktivitet og læring giver gode resultater, siger Jan Hjorth, skoleleder på Sjølund-Hejls Skole.

Projekt Leg og Læring – Kids n´ Tweens Lifestyle skal styrke virksomheder og turismesektoren i Region Syddanmark i deres arbejde med målgruppen ”Kids n´ Tweens”. Det overordnede formål er at opbygge viden og kompetencer som forudsætning for at kunne udvikle innovative og oplevelsesbaserede tilbud til målgruppen børn og unge i alderen 3-12 år.

Syddansk Vækstforum og EU's regionalfond støtter projektet, der har en beløbsramme på knap 32 millioner kroner.

Foto: spinderihallerne.dk

 

Dagens Gossip