Indebrændt Wiggins: Vreden er min benzin

Da Bradley Wiggins udgik af Giro d'Italia og meldte fra til Tour de France, blev han afskrevet af mange eksperter.

De troede, at karrieren på toppen var forbi for sidste års Tour de France-vinder, som havde tabt magtkampen på Team Sky til dette års Tour-vinder Chris Froome.

Med en frisk sejr i hjemlandets Tour of Britain i søndags i bagagen vil Bradley Wiggins vinde VM i enkeltstart i eftermiddag foran rivalerne Tony Martin og Fabian Cancellara.

- Det vil være den medalje, som har størst betydning for mig, siger Wiggins ifølge cyclingnews.com.

- Mange mennesker afskrev mig i maj, så dette VM betyder en masse. I juli var jeg drevet af en masse vrede, mens jeg forberedte mig til det her løb, siger englænderen, der har masser af titler bag sig på både bane og landevej.

Wiggins vandt OL-guld på enkeltstart hjemme i London i 2012. Tony Martin vandt VM i både 2012 og 2011, mens Fabian Cancellara har været verdensmester i disciplinen fire gange og senest besejrede Tony Martin på enkeltstarten i Vuelta a España.

Tyskeren Tony Martin og Fabian Cancellara kørte begge det store etapeløb i Spanien, men Bradley Wiggins forberedte sig via mindre etapeløb. Det mener Tony Martin vil hæmme Wiggins, men sidste års Tour de France-vinder er uenig.

- Jeg ved, hvad jeg er i stand til, og hvis det er godt nok til at vinde, er det fint. Jeg ved ikke, hvad de andre kan. Det er dét, jeg elsker ved enkeltstarter. Der er ikke noget bullshit. Man kan ikke gemme sig.

Bradley Wiggins har taget otte kilo på i forhold til, da han vandt Tour de France i 2012. Formålet har været at have styrken til den pandekageflade enkeltstartsrute i Toscana.

De tre enkeltstartsfavoritter starter lige efter hinanden. Bradley Wiggins kører ud på ruten klokken 15.09, Cancellara og Tony Martin henholdsvis halvandet og tre minutter senere.

De to danske deltagere på den knapt 57 kilometer lange rute mellem Montecatini Terme og Firenze, Alex Rasmussen og Rasmus Quaade, starter henholdsvis klokken 14.34 og 14.54.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip