Indenrigsminister: Egyptisk politi skyder på alle angribere

Det sker, efter at Det Muslimske Broderskabs støtter har slået to politimænd ihjel og sat ild til provinsregeringens hovedkvarter i Cairo.

Samtidig understreger regeringen, at den er fast besluttet på at svare igen på »terrorhandlinger« fra Det Muslimske Broderskab. Udtalelsen kommer oven på onsdagens blodige rydning af protestlejre med tilhængere af den afsatte præsident Mohamed Morsi i hovedstadens gader, hvor hundredvis af mennesker blev dræbt.

I regeringens udtalelse lyder det, at man så en »kriminel plan om at ødelægge grundstøtterne i den egyptiske stat«, men at man går efter en »inkluderende politisk proces«, som er åben for alle, der ikke er involveret i voldshandlinger«.

Efter den blodige onsdag valgte regeringen at erklære landet i undtagelsestilstand i en måned og lave et udgangsforbud mellem klokken 19 og 06. Magthaverne har dog torsdag valgt at rykke udgangsforbuddet til at først gælde fra klokken 21 i Cairo og de 13 andre byer, hvor den politiske vold ifølge regeringen dræbte 525 menneske og sårede tusinder. Broderskabet mener, at dødstallet er langt højere, fordi hundredvis af lig endnu ikke er blevet talt.

Uroen i Egypten har fået omverdenen til at reagere. Mens Danmark har sat to samarbejdsprogrammer med den egyptiske regering i bero, har den amerikanske præsident, Barack Obama, aflyst en militærøvelse med Egypten i næste måned.

 

Dagens Gossip