Indere raser over voldtægs-interview

Inkompetence hos det indiske politi og almindelige inderes manglende lyst til at gribe ind over for vold har lørdag udløst nye demonstrationer i New Delhi i kølvandet på en gruppevoldtægt, der kostede en ung kvinde livet.

Efter et tv-interview med den 28-årige mand, som blev overfaldet sammen med pigen, er det kommet frem, at mange mennesker kørte og gik forbi ofrene uden at hjælpe dem. Samtidig optrådte politiet ufølsomt og ineffektivt.

- Det, som er kommet frem, er det, som vi hele tiden har frygtet, siger den 32-årige Amital Prasad, som er sælger i en privat virksomhed, og en af dem, der lørdag er gået på gaden i protest efter at have set tv-interviewet.

- Politiet må nu stå frem og besvare kritikken. Politiets apati er en nedslående sandhed, som vi alle må leve med hver eneste dag, siger han.

En anden demonstrant, den 33-årige husmor Kriti Pallav, siger, at politiet også har skylden for, at der mangler en grundlæggende sikkerhed i New Delhi, som også kaldes "Indiens voldtægtshovedstad."

Hun siger, at politiet har valgt at anlægge sag mod tv-kanalen Zee News, som bragte interviewet med voldtægtsofferets 28-årige kæreste, fordi tv-kanalen nu retter fokus mod inkompetencen.

Abhinav Agarwal, en 31-årig leder i et privat selskab, er lørdag også på gaden i den indiske hovedstad. Han siger, at det er for let at kritisere politiet. Han mener, at sagen afspejler den almindelige befolknings apati over for kriminalitet.

- Som borgere må vi forbedre os. Det var det, drengen sagde, da han fortalte om dem, der blot gik og kørte forbi uden at hjælpe, siger han og understreger:

- Mere end politiet er det offentligheden, som må ransage sig selv og skabe en ændret holdning.

/ritzau/AFP

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip