Indien forbereder sig på dom i brutal voldtægtssag

Manden var 17 år, da kvinden sidste år blev gruppevoldtaget og misbrugt med et jernrør af seks mænd i en bus. Hun døde senere af de kvæstelser, hun pådrog sig.

Offerets familie siger lørdag, at ungdomsdomstolen i New Delhi bør idømme den anklagede dødsstraf.

»Vi ønsker ham hængt, det er det hele,« siger offeret far ifølge Reuters og spørger:

»Han vidste, hvad han gjorde. Hvordan kan blive betragtet som en mindreårig«.

Ifølge anklageskriftet deltog seks gerningsmænd i gruppevoldtægten. Én af dem døde tidligere på året i fængsel, angiveligt tog han sit eget liv, skriver indiske medier.

I modsætning til de fire andre anklagede - alle voksne - risikerer den unge mand ikke dødsstraf, hvis han kendes skyldig i anklagerne om blandt andet mord, voldtægt og bortførelse. Retssagerne mod de fire mænd ventes at begynde om nogle uger.

Sagen fik debatten om gruppevoldtægter i Indien på den nationale og internationale dagsorden. Den førte til demonstrationer over store dele af Indien og fik politikerne til at stramme loven, så den nu er mere omfattende. I dag risikerer en voldtægtsmand i Indien derfor at blive idømt dødsstraf, hvis offeret dør som følge af mishandlingen.

Tidligere på ugen stillede den indiske højesteret sig uforstående over for, at langt de fleste voldtægtssager i landet stadig ender med frifindelse.

Udtalelsen fandt sted i forbindelse med behandlingen af endnu en makaber gruppevoldtægt, som i 2012 gik ud over en skolepige i den nordlige stat Haryana. Hun blev angiveligt voldtaget af tre mænd, og hendes mor blev efterfølgende dræbt, fordi hun ikke ville trække anklagen tilbage, skriver Press Trust of India ifølge Reuters.

Det er uklart, hvor mange voldtægter, der hvert år finder sted i Indien. Men officielle data viser, at 11.154 voldtægtssager sidste år endte med frifindelse eller frafald af tiltale, mens der faldt dom i 3.563 sager.

Samtidig er der 86.032 sager, der venter på at komme for en dommer.

 

Dagens Gossip