Indiens voldtægtssager skræmmer kvindelige turister væk

Handelsministeriet oplyser, at turismen generelt har været faldende i Indien i nogle år på grund af konkurrence fra feriedestinationer i lande som Thailand og Malaysia. Ikke desto mindre har den seneste tids brutale voldtægter gjort ondt værre for turismen.

I december sidste år blev en 23-årig indisk studerende voldtaget af seks mænd i en bus i New Delhi og efterfølgende efterladt hårdt såret sammen med sin kæreste i vejkanten. Hun døde senere af sine kvæstelser, og sagen vakte global vrede og fordømmelse af Indiens ofte lempelige syn på voldtægt i retslig forstand.

Efterfølgende blev en sydkoreansk turist efter sigende bedøvet og voldtaget af en søn til ejeren af det hotel, hun boede på, og så sent som i marts blev en schweizisk kvinde væltet af sin cykel og voldtaget af flere mænd i byen Madhya Pradesh.

»Disse episoder har vakt bekymring omkring sikkerheden for kvindelige rejsende i Indien,« siger D.S. Rawat, generalsekretær i handels- og industriministeriet, til AFP.

72 procent af de i alt 1.200 tur-operatører, som er med i undersøgelsen, melder om en række afbestillinger i de seneste tre måneder, som ellers generelt er højsæson, foretaget af især kvindelige turister fra lande som USA, Canada og Australien.

Chefen for sammenslutningen af indiske tur-operatører, Gour Kanjilal, erkender, at episoderne har ramt turismen.

»Der er nedgang i turismen, hver gang sådan noget sker. Turismen er det første offer,« siger Gour Kanjilal til AFP.

 

Dagens Gossip