Indiske voldtægtsmænd kan få lyndom

Retssagen mod fem indiske mænd, der står tiltalt for gruppevoldtægt og drab på en 23-årig kvindelig studerende i New Delhi, indledes mandag ved en særlig domstol, der skal afgøre sagen hurtigt.

Det indiske retssystem er kendt for at være langsommeligt, og det kan normalt tage flere år, før der falder en afgørelse i en sag.

Men voldtægten mod den unge kvinde, der fandt sted i midten af december, har udløst voldsomme protester i Indien, og derfor ønsker myndighederne at få sat punktum for sagen hurtigst muligt.

Der vil derfor blive afholdt retsmøder hver eneste dag, indtil der kan fældes dom over de mistænkte gerningsmænd.

De fem mænd er tiltalt for drab, voldtægt, røveri og bortførelse, og det ventes, at anklagemyndigheden vil kræve dem idømt dødsstraf. En sjette tiltalt, som menes at være 17 år, vil blive stillet for en særlig ungdomsdomstol.

Kvinden døde af sine kvæstelser 13 dage efter voldtægten, og hendes familie kræver nu, at gerningsmændene idømmes lovens strengeste straf, som er dødsstraf ved hængning.

- Intet menneske har ret til at leve efter at have begået sådan en afskyelig forbrydelse, siger kvindens far, hvis navn ikke må offentliggøres af juridiske årsager.

- Det er dommernes pligt at sikre, at den endelig dom over de anklagede bliver afsagt hurtigt, og at de alle bliver hængt, understreger han.

Retsmødet vil blive indledt i New Delhi mandag formiddag. En af de tiltalte har dog klaget over, at han formentlig ikke kan få en retfærdig rettergang, hvis sagen kører i den samme by, hvor voldtægten fandt sted.

Ifølge mandens forsvarer ønsker han derfor retssagen flyttet til en anden by, hvilket den indiske højesteret nu overvejer.

Den 23-årige kvinde nåede at afgive vidneforklaring inden sin død, og hendes udsagn vil formentlig stå centralt i retssagen.

Anklager Rajiv Mohan siger desuden, at der er "tilstrækkeligt med beviser mod alle de tiltalte".

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip