Indiske voldtægtsmænd på anklagebænken i dag

De fem mænd, som er tiltalt for at stå bag den grusomme gruppevoldtægt og drabet på en 23-årig indisk kvinde i New Delhi, har mandag taget plads på anklagebænken ved en domstol i den indiske hovedstad, rapporterer BBC.

Alle fem risikerer dødsstraf for forbrydelsen, som fandt sted i New Delhi i midten af december, og som har udløst protester i det folkerige land, hvor voldtægter i gennemsnit finder sted hvert 20. minut.

Ud over voldtægt og drab er de fem mistænkte også tiltalt for både kidnapning og røveri. Et sjette mand er også anholdt i sagen, men da han kun er 17 år, kører hans sag ved en særlig domstol.

Normalt tager det måneder for anklagemyndigheden at bygge en drabssag op. Men de fem indere skal i retten lidt over en uge efter, at den 23-årige medicinstuderende døde af sine kvæstelser på et hospital i Singapore.

Myndighederne i New Delhi, som ofte bliver kritiseret for at have et sløv juridisk system, har ønsket at få speedet hele forløbet op mod de seks formodede gerningsmænd, som er mellem 17 og 35 år.

De retsmedicinske beviser mod fem af de tiltalte er stærke, lyder det fra den offentlige anklager.

- Ofrets blod er identisk med blod fra pletter fundet på de tiltaltes tøj, siger Rajiv Mohan.

Voldtægten af den 23-årig kvinde, hvis navn af juridiske grunde ikke må offentliggøres, men alligevel florerer på nettet, fandt sted 16. december i New Delhi.

Hun var på vej hjem fra biografen med sin kæreste, da de blev lokket ind i skolebus, som de troede ville bringe dem hjem. Men køreturen udviklede sig i stedet til et mareridt for kæresteparret.

Kvinden blev gruppevoldtaget og mishandlet seksuelt med et jernrør af seks berusede mænd, kæresten fik tæsk med et jernrør og holdt fast, inden de begge blev smidt af den kørende bus. Kvinden døde cirka to uger efter af sine kvæstelser.

Indisk politi har fået fat i ejendele, som tilhører ofret og hendes kæreste, og som blev kastet ud af bussen efter voldtægten. Desuden har ofrets kæreste afgivet forklaring til politiet og angiveligt udpeget gerningsmændene.

/ritzau/AFP

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip