Indonesien: Dele fra forsvundet fly er fundet

Røde og hvide vragdele fundet ud for Borneo stammer med stor sandsynlighed fra det forsvundne AirAsia-fly, oplyser det indonesiske transportministerium.

- Lige nu ser det ud til, at vi kan bekræfte, at det er flyet fra AirAsia, og transportministeren tager af sted til Pangkalan Bun, siger Djoko Murjatmodjo, som er leder af enheden for luftfart i det indonesiske transportministerium.

På baggrund af størrelsen og farverne på vragdelene er det sandsynligt, at de stammer fra det forsvundne fly fra det asiatiske lavprisselskab AirAsia, hvis logo og fly er røde og hvide, siger han ifølge nyhedsbureauet AFP.

Også lederen af eftersøgningen slår fast, at vragdelene, der er fundet ud for Borneo, er fra det fly, der forsvandt søndag morgen dansk tid.

- Vragdelene stammer med 95 procents sandsynlighed fra AirAsia-flyet, siger chefen for eftersøgningsaktionen, Bambang Soelistyo, ifølge flere nyhedsbureauer.

Men det er ikke kun vragdele, der flyder i vandet i området.

En pilot, som deltager i redningsaktionen, siger ifølge Reuters til lokale medier, at han har observeret et formodet lig, redningsveste, bagage og vragdele fra fly i vandet ud for Kalimantan, den indonesiske del af Borneo.

Piloten, officer Tri Wibowo, var om bord på et Hercules-fly, da han omkring klokken 11 lokal tid så vragdelene i vandet i Karimata Strædet.

Ifølge det indonesiske luftvåben er der set omkring 10 store vragdele og mange mindre dele i vandet ud for Kalimantan.

Blandt de fundne dele er blandt andet det, der ligner en flydør og en nødsliske. Delene befinder sig 10 kilometer fra det sted, hvor flyet sidst blev registreret af en radar.

Flyet fra AirAsia, en Airbus A320-200, forsvandt tidligt søndag morgen dansk tid. Kort forinden havde piloterne anmodet om tilladelse til at flyve en smule højere for at undgå et uvejr på ruten mellem Surabaya i Indonesien og Singapore.

Der var 155 passagerer og syv besætningsmedlemmer om bord på flyet, da det forsvandt. Langt de fleste af dem var fra Indonesien.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip