Indonesien: Vi har fundet AirAsia-flyets haleparti

De indonesiske myndigheder, der står for eftersøgningen og bjærgningen af det nedstyrtede AirAsia-fly, oplyser onsdag morgen dansk tid, at de har lokaliseret flyets haleparti på bunden af havet.

Allerede tirsdag mente eftersøgningsholdet, at det havde fundet halepartiet, men først nu er det blevet bekræftet.

- Vi har fundet halen, som har været vores primære mål i dag, siger Bambang Soelistyo, der står i spidsen for den indonesiske eftersøgningstjeneste.

Han tilføjer, at halen blev fundet ved hjælp af en fjernstyret undervandsrobot.

- Nu leder holdet desperat efter den sorte boks, tilføjer han på en pressekonference i Jakarta.

Flyets sorte bokse befinder sig netop i flyets hale. De kan være med til at slå fast, hvorfor flyet endte med at styrte ned på vej fra Surabaya i Indonesien til Singapore.

Nyheden har udløst lettelse hos AirAsias topchef, Tony Fernandes, der kort efter skrev på Twitter:

- Hvis den rigtige del af halesektionen er fundet, burde den sorte boks også være der. Vi skal finde alle vores savnede gæster, så smerten hos deres familier kan lettes. Det er stadig vores førsteprioritet.

Høje bølger og dårlig sigtbarhed har indtil videre forsinket eftersøgningen og bjærgningen af passagerflyet, der havde 162 personer om bord, da det styrtede ned søndag 28. december.

Indtil videre er 40 ud af de 162 personer, der var om bord på flyet, blevet bjærget fra havet, efter at flyet styrtede ned 40 minutter efter afgang.

De sorte bokse har hidtil ikke udsendt signaler, som de ellers gør i 30 dage efter et styrt.

Årsagen til ulykken, der afrundede et sort år for flytrafikken i verden, er fortsat ukendt, men Indonesiens meteorologiske institut mener, at en tropisk storm i området var en medvirkende årsag.

Piloterne anmodede kort tid før, at myndighederne mistede kontakten med det, om at ændre højde på grund af et uvejr i området. Det afslog myndighederne.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip