Indsatte løslades ofte til hjemløshed

Når de indsatte forlader landets fængsler for at blive prøveløsladt, skifter knap 40 procent cellen ud med en sofa og et midlertidigt ophold hos en bekendt, et familiemedlem eller et herberg for at få tag over hovedet.

Det viser en ny opgørelse, som Kriminalforsorgen har foretaget fra marts til oktober i år, og som ifølge Jyllands-Posten bliver offentliggjort mandag.

Tallets størrelse overrasker og bekymrer flere af landets retssociologer og kriminologer.

- Det er bekymrende set i lyset af, at boligsituationen er så afgørende for at undgå, at de løsladte begår endnu mere kriminalitet, siger forsker i socialt udsatte ved SFI Lars Benjaminsen til Jyllands-Posten.

Tal fra Kriminalforsorgen viser, at mere end en tredjedel af de løsladte vender tilbage til kriminalitet inden for to år.

Og retssociolog ved Syddansk Universitet Annette Olesen beskriver i sin forskning en dominoeffekt, hvor den manglende bolig kan betyde, at man ikke har nogen folkeregisteradresse.

Uden en folkeregisteradresse kan den løsladte ikke få udbetalt sociale ydelser, indtil man har fundet et job.

Justitsminister Mette Frederiksen (S) skriver i en mail til Jyllands-Posten, at hun er klar til at se på, "om vi kan gøre mere" for at hjælpe de udsatte indsatte.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip