Influenzaen angriber fortsat julehyggen

Influenzaen havde kronede juledage, idet sygdommen i julen sendte et stort antal danskere under dynen i selskab med feber, snotnæser og ømme halse.

Og virussen har stadig et godt tag i landet. Region Hovedstaden melder således om en kraftig stigning i antallet af henvendelser fra borgere, som har influenza eller influenzalignende symptomer.

- I forhold til samme periode sidste år får lægevagten i Region Hovedstaden 41 procent flere henvendelser, og omkring hver fjerde henvendelse omhandler influenzalignende symptomer.

Det fortæller Jens Lundgren, der er formand for influenza-udvalget i Region Hovedstaden, i en pressemeddelelse. Han oplyser desuden, at især folk med nedsat helbred skal være på vagt over for sygdommen.

- Vi har i øjeblikket fire patienter liggende på intensivafdelinger med influenza, så sygdommen skal tages alvorligt.

I det jyske hærger influenzaen ligeledes videre. En markant andel af de prøver, der bliver sendt til undersøgelse i Region Midtjylland, viser, at det især er influenzatype A, der boltrer sig.

- Der er ikke tale om en egentlig epidemi endnu, men vi har en noget forøget aktivitet af influenza, siger formand for influenzaudvalget i Region Midtjylland, Svend Ellermann-Eriksen.

- Andelen af prøver, der bliver testet positive for influenzavirus, er lige nu oppe på 50 procent mod normalt næsten ingenting.

Jens Lundgren har følgende råd til de danskere, der for tiden ligger influenzasyge.

- Hvis du er syg, bør du gøre hvad du kan for at undgå at smitte andre. Hold dig hjemme under dynen, indtil du er symptomfri, vask dine hænder ofte og nys ind i dit ærme frem for ind i hånden eller ud i luften.

/ritzau/

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip