Ingen afklaring: Arbejdsgruppe skal nu granske kanelsneglene

Den store strid om kanelsneglene blev ikke løst på et møde onsdag mellem landets bagermestre og Fødevarestyrelsen.

Her mødtes parterne blandt andet for at afgøre, om kanelsneglen er en sæsonbetonet vare, eller et stykke traditionelt bagværk.

Sæsonbetonede varer må indeholde mere kanel, fordi de ikke kan købes årets rundt.

Men styrelsen har vurderet, at kanelsnegle netop ikke er sæson-bagværk, da det kan købes årets rundt. Og derfor ikke må indeholde så meget kanel.

På mødet onsdag blev det besluttet, at nedsætte en arbejdsgruppe, der nu skal granske sagen nærmere.

- Arbejdsgruppen skal komme med en konkusion til februar, og indtil da fortsætter vi med at bruge kanel som vi plejer, siger formanden for bager-og konditormestrene, Hardy Christensen, til dagens.dk.

- Vi må indrømme, at vi simpelthen ikke har nok viden på nuværende tidspunkt, og det skal gruppen nu fremskaffe. Vi bagermestre er jo ikke ude på at skade kunderne, og vi har til alle tider anvendt kanel i blandt andet kanelsneglene, siger Hardy Christensen.

Med dagens beslutning er der altså lavet en timeout i sagen om kanelsneglene.

- Og dermed er julen reddet, siger Hardy Christensen, som fastslåt, at man ude i bagerierne fortsætter som man hele tiden har gjort, indtil der kommer en konklusion fra arbejdsgruppen.

Han oplyser til dagens.dk, at Fødevarestyrelsen har lovet ikke at håndhæve de skrappere krav før der er en aftale på plads til februar.

 

Dagens Gossip