Ingen fornærmelse at kalde Matti skuffende

Ethvert cykelløb har i nærheden af 199 tabere. Dermed siger det også sig selv, at det ikke er nemt at vinde. Særligt svært er det, hvis man rækker ud efter sejrene i løbsmonumenter som Flandern Rundt og Paris-Roubaix.

Det er i den retning, Matti Breschels drømme går og med beviste kvaliteter fra to VM-medaljer (en af sølv og en af bronze) og tidligere meget pæne placeringer i begge forårsløb, har mange gået og ventet på det endelige gennembrud for Breschel. Men der ventes stadig, og senest blev det til en skuffende 25.-plads i Flandern Rundt.

Danskerens sportsdirektør og tidligere holdkammerat og mentorskikkelse i brostensløbene, Lars Michaelsen, anerkender, at Breschel i denne sæson endnu ikke har ramt det niveau, man havde håbet på. Må man kalde det skuffende?- Du fornærmer ikke nogen ved at sige det. Det tror jeg også selv, at han syntes. Han ville sikkert gerne have haft mere ud af løbene. Man kan ikke altid lige få det, som man gerne vil have det. Der kan være forskellige årsager til det. Der er jo stort set 200 mand her hver dag, der gerne vil vinde cykelløbene, så det er jo ikke supernemt. Vi snakker måske om seks klassikere her i Flanderen, og der kan der altså kun være seks vindere, minder Michaelsen om.

Det ændrer ikke på, at Breschel også i søndagens Paris-Roubaix er Team Saxo-Tinkoffs klare førstemand.

- Matti er vores bedste kort. Vi har tænkt os at spille ham ud sent i løbet, og så må vi se, om han har dagen og heldet med sig, siger Lars Michaelsen, og fortsætter:

- Formen er, hvor den skal være. Så har Matti en god dag, så kører han i top 10, og det er vores bedst tænkelige mål for løbet.

En ting er dog sikkert: det bliver ikke let for Matti Breschel. Paris–Roubaix, der med sine brostensbelagte veje har fået tilnavnet en forårsdag i helvede, har med sin prestige for vane at tiltrække det professionelle cykelfelts absolutte profiler.

Heldigvis - set med danske briller -  deltager store forhåndsfavoritter som sidste års vinder, Tom Boonen, og formstærke Peter Sagan ikke grundet henholdsvis styrt og restituering. Heraf må den schweiziske tempomaskine Fabian Cancellara unægtelig betegnes som værende kæmpe favorit.

Netop det, at alles øjne rettes med Cancellara, kan vise sig fordelagtig for Matti Breschels.

- Det har jo vist sig før. Nu har Fabian vist sig uheldig ved at styrte både onsdag og torsdag, og det gør det kun lidt mere åbent og reelt, hvis man kan sige det sådan. For når man kommer frem til de her nøglestykker med 53 kilometer på brosten, der nu er, så er det jo manden og dagen, der er afgørende, fortæller Lars Michaelsen.

Filippo Pozzato tilhører også gruppen af ambitiøse bejlere til søndagens pris. Italieneren, der sidste år blev nummer to, har tidligere erklæret Paris-Roubaix som et ud af tre absolutte hovedmål for sæsonen. De to andre er glippede. Nu er der kun 'forårsdagen i helvede' tilbage.

- I begyndelsen af året havde jeg tre store mål. Milano-San Remo, Flandern Rundt og Paris-Roubaix, siger Lampre-Merida-rytteren til belgiske Sporza.

- Søndag er min sidste chance for at score, jeg er tvunget til at gribe den sidste mulighed, lyder det fra vinderen af endagsløbet Trofeo Laigueglia tidligere på sæsonen.

Paris-Roubaix er aldrig blevet vundet af en dansker. De bedste resultater i nyere tid i løbet er femtepladser ved Lars Bak, Lars Michaelsen. Matti Breschel blev selv nummer 10 i 2009.

 

 

Dagens Gossip