Ingen Guldpalme til Danmark

26/05/2013 22:00

BNB

Nyheder
Filmen har bevæget mange med sit detaljerede psykologiske portræt af en ung piges gradvise erkendelse af sin egen homoseksualitet og hendes stormende forelskelse i en ældre pige. Den franske triumf betød, at den danske instruktør Nicolas Winding Refn rejser tomhændet hjem. Han var nomineret for filmen »Only God Forgives«. Det stod tilsyneladende klart for Refn selv på et tidligt tidspunkt, for allerede søndag eftermiddag kunne filmanmelderen Søren Høy fra Viasat oplyse på Twitter, at Nicolas Winding Refn sad på samme fly mod Danmark som Høy selv. »Refn med mit fly til Danmark. Mon ikke det betyder, at han slipper for at tage til Palme-fest i aften?« skrev Søren Høy med henvisning til, at palme-vindere typisk bliver bedt om at blive i Cannes, hvis de er i spil til en pris. Nicolas Winding Refn vandt for to år siden prisen som årets instruktør for filmen »Drive«, der ligesom »Only God Forgives« også har Ryan Gosling i hovedrollen. BNB

Mest læste i dag

Filmen har bevæget mange med sit detaljerede psykologiske portræt af en ung piges gradvise erkendelse af sin egen homoseksualitet og hendes stormende forelskelse i en ældre pige.

Den franske triumf betød, at den danske instruktør Nicolas Winding Refn rejser tomhændet hjem. Han var nomineret for filmen »Only God Forgives«.

Det stod tilsyneladende klart for Refn selv på et tidligt tidspunkt, for allerede søndag eftermiddag kunne filmanmelderen Søren Høy fra Viasat oplyse på Twitter, at Nicolas Winding Refn sad på samme fly mod Danmark som Høy selv.

»Refn med mit fly til Danmark. Mon ikke det betyder, at han slipper for at tage til Palme-fest i aften?« skrev Søren Høy med henvisning til, at palme-vindere typisk bliver bedt om at blive i Cannes, hvis de er i spil til en pris.

Nicolas Winding Refn vandt for to år siden prisen som årets instruktør for filmen »Drive«, der ligesom »Only God Forgives« også har Ryan Gosling i hovedrollen.

BNB