Ingen hjælp til Danmark: Tyskland cementerer dukseplads

22/01/2015

Danmark skulle bruge et tysk pointtab for at få mulighed for at tage førstepladsen i gruppe D ved håndbold-VM i Qatar.

Men Argentina kunne ikke levere endnu en overraskelse, da Tyskland vandt 28-23.

Dermed må Danmark nok indstille sig på, at førstepladsen er endegyldigt væk, da tyskerne kun mangler at møde Saudi-Arabien i det indledende gruppespil.

Danmark møder Rusland senere torsdag aften, og med en sejr er danskerne uanset hvad klar til 1/8-finalerne som en af de fire bedste nationer i gruppen.

Argentina gjorde ellers sit bedste og stressede Tysklands angrebsspil ved hele tiden at være aggressive og gå meget langt frem mod de tyske skytter.

Tyskerne forsøgte i stedet at finde plads bag Argentinas offensive forsvar, hvor indspil til stregspilleren Patrick Wiencek viste sig effektive. Alene i første halvleg scorede han fire gange på fire forsøg.

Den tyske højreback Steffen Weinhold, som blev topscorer med otte mål i tirsdagens 30-30-kamp mod Danmark, modtog to hurtige udvisninger og blev derefter bænket.

Det var en klar svækkelse på det tyske mandskab, og Argentina fik det lidt nemmere i defensiven uden at skulle tænke på Weinhold.

Storfavoritterne fra Tyskland havde dog også andre strenge at spille på og kom foran både 10-8 og 11-9.

Argentina fulgte godt med i første halvleg og kom stærkt tilbage i slutningen af første halvleg. Sydamerikanerne bragte sig tilmed foran 14-12 kort før pausen.

Weinhold blev straks sendt på banen i angrebet kort efter og reducerede til 13-14, inden der blev fløjtet til pause.

I anden halvleg viste Tyskland sin gode evne til at komme tilbage, som de også havde gjort i sejrene over Polen og Rusland.

Især Patrick Groetzki var flyvende med syv scoringer fra højrefløjen, og Argentina begyndte samtidig at løbe tør for kræfter.

Derfor endte det til sidst med en sikker tysk sejr, som nu er klar til 1/8-finalen.

Polen vandt 32-13 over Saudi-Arabien i en anden og meget ensidig kamp i Danmarks gruppe. Polakkerne er også videre til 1/8-finalerne.

Tyskland har syv point, mens polakkerne har seks point efter fire kampe. Danmark har fire point efter tre kampe. Argentina har tre point, mens Rusland blot har to point efter tre kampe.

Danmark møder Rusland klokken 19 dansk tid.