Ingeniører kalder ministerrokade »forløsende«

Under den overskrift fremhæver Ingeniørforeningen to ting ved ministerrokaden.

»Det er vel nærmest historisk, at en SFer indtager Transportministeriet, som ellers med få undtagelser er tilgået S, K og V. Men timingen er spændende,« siger Ingeniørforeningens formand, Frida Frost, i en pressemeddelelse.

»Transportområdet - både den individuelle og den kollektive trafik - står overfor store udfordringer. Der er behov for yderligere elektrificering af tognettet og indførelse af roadpricing for seriøst at rykke ved trængselsproblemerne og transportsektorens påvirkning af miljøet,« fortsætter hun.

Udover Pia Olsen Dyhr (SF) indtog i Transportministeriet, så finder ingeniørformanden det interessant, at Henrik Sass Larsen (S) er ny erhvervs- og vækstminister.

»Interessant er også en helt ny og slagkraftig erhvervsminister. Det lover positivt, hvis den nye minister agter at gøre de gode anbefalinger fra regeringens vækstteam til konkrete initiativer. Danmark skal leve af teknologidrevne virksomheder, og de har mere end nogensinde brug for en modig og stabil erhvervspolitik,« siger Frida Frost.

 

Dagens Gossip