Institutionsleder afviser sextvang af kvinde

Det var ønsket om at hjælpe en ung pige ud af prostitution og med at få en uddannelse, der tilbage i 2010 førte en 53-årig mand ud af det spor, der nu har fået ham tiltalt for menneskehandel.

Det forklarer manden mandag formiddag ved Retten i Næstved, hvor han forsvarer sig mod de alvorlige anklager.

Manden fortæller, hvordan han og kvinden mødte hinanden via nettet, hvor kvinden tilbød sex i en annonce. Ved det første møde blev det dog ikke til sex.

- Jeg har aldrig haft sex med hende, fortæller manden.

Ved deres første stævnemøde blev det ikke til andet end snak og en kop kaffe.

- Jeg møder en med en lille hund på armen, og hun virker skræmt. Det kan jeg ikke få mig selv til. Jeg følte medlidenhed med hende, fortæller han.

Manden fortæller, at det blandt andet var hans profession som institutionsleder på et bosted for udsatte unge, som efterfølgende førte til, at han ville hjælpe kvinden.

- Jeg arbejder med unge mennesker og er ret god til det. Det ramte mig, at hun var i en så sørgelig forfatning, fortæller han.

- Hvis jeg hjalp hende, kunne hun tage sin eksamen. Det fyldte meget i hendes hoved, så det ville jeg godt hjælpe hende med.

Anklager Charlotte Larsen ville under afhøringen af manden vide, hvornår og hvordan der kom penge mellem de to.

- Det er først tredje gang, vi ses, hun får penge. Der har jeg 25.000 kroner med til hende, og så overfører jeg 25.000 til hendes konto efterfølgende, fortæller manden.

Den 53-årige ville ifølge sin egen forklaring blot hjælpe kvinden. Han ønskede at være et godt menneske. Alt i alt hævder han, at han har foræret kvinden 250.000 kroner.

Anklagerens forståelse af sagen er noget anderledes. Ifølge hende har manden tvunget pigen til at tjene penge til ham som prostitueret.

Udnyttelsen har været så grov, at manden ikke blot er blevet tiltalt som almindelig alfons. Anklagemyndigheden har nemlig rejst tiltale for menneskehandel.

 

Dagens Gossip