Intelligente skolemøbler fremmer indlæringen

Der må gerne vippes på de nye stole, som 500 skoleelever i Vejle og Kolding kommuner skal teste i de kommende måneder. Faktisk kan eleverne træne tegnsætning i dansk og andre færdigheder, hvis de bevæger møblerne. Møblerne rummer nemlig en interaktiv teknologi, der gør det muligt at betjene en computer uden brug af mus og tastatur. Eleverne navigerer computeren ved at bevæge møblerne på forskellige måder.

Fysisk aktivitet fremmer lindæring

Lektor Lars Elbæk fra Institut for Idræt og Biomekanik har været med til at udvikle det nye skolemøbel, som har fået navnet iMo Learn, og han ser store muligheder i det intelligente skolemøbel.

- Eleverne kan bruge møblerne som træningsredskaber, når der er brug for et afbræk med fysisk aktivitet i den traditionelle, stillesiddende undervisning. Undersøgelser viser nemlig, at perioder med kortvarig fysisk aktivitet fremmer elevernes læring. Desuden kan iMo Learn anvendes til det, man i fagsproget kalder "kropslig forankret læring". Man lærer bedre, når læring og fysisk aktivitet kobles direkte sammen, siger Lars Elbæk.

Lars Elbæk har samarbejdet med virksomheden SIS Functional Furniture, Kolding Kommune og Alexandra Instituttet om iMo Learn, der er forankret i det regionale udviklingsprojekt Kids n'Tweens.

Projektet, som støttes af Syddansk Vækstforum og EU, arbejder på at opbygge viden og kompetencer, der kan styrke syddanske virksomheders bestræbelser på at skabe innovative og oplevelsesbaserede tilbud til børn og unge.

 

Dagens Gossip