Internettet fylder 25 år og fortsætter med at udvikle sig med lysets hast

Den 6. august 1991 skrev opfinderen af Internettet, som vi kender det i dag, Tim Berners-Lee, en opsummering af, hvad the World Wide Web var på the World Wide Web - den dato markerer også den dag, hvor offentligheden blev bekendt med fænomenet.

2 år efter at Internettet så dagens lys i 1991, eksisterede der endnu kun 623 hjemmesider. I dag, næsten 25 år senere, udvikler Internettet sig med et sådan tempo, at det er de færreste, der kan følge med. Med næsten 3,5 milliarder mennesker online, har cirka hver andet menneske adgang til Internettet.

Tilbage ved Internettets spæde start vidste de færreste, hvad Internettet var, mens der nu, på daglig basis uploades 25 millioner minutters video på YouTube, laves over 3 milliarder søgninger på Google, registeres 100 tusinde nye ”.com-domæner”, udgives 500 millioner tweets, likes 5,8 milliarder Facebook opdateringer og sendes 294 milliarder e-mails. Internettet vokser altid med en sådan fart, at det stiller stadig større krav til hurtige Internetforbindelser.
Fiberteknologi giver Internettet nye muligheder

FN har kaldt det et brud på menneskerettighederne at afskære mennesker fra internettet og inden for de næste 12 måneder, er det planlagt, at der vil være internetdækning på Mount Everest. I den vestlige verden er Internettet dog en selvfølge, og allerede efter 10 sekunder opgiver den gennemsnitlige person at loade en video. Vi er utålmodige.

Hos NASA har de med en Internet hastighed på 91 Gbit/s en 13 tusinde gange hurtigere internetforbindelse end den gennemsnitlige amerikaner. Selvom det lyder uopnåeligt for den gennemsnitlig dansker, så er den teoretiske grænse for bare én enkelt lysleder, som dem man bruger til fibernet, helt oppe på 100.000 Gbit/s, hvilket eksempelvis er nok båndbredde til at forsyne 10 millioner tændte HD TV’er.

På DTU, Danmarks Tekniske Universitet, har man eksempelvis formået at etablere en 1.000 Gbit/s forbindelse. Med så hurtig en forbindelse kan man downloade 80 DVD film i sekundet. Derfor er fibernet med al sandsynlighed også fremtidens Internet. Internettet udvikler sig med lysets hast, og hvis vi skal kunne følge med, så skal vores forbindelser i fremtiden kunne understøtte vores adfærd på Internettet og vores forventninger om at have adgang til alt – hvor som helst, når som helst.

Der bliver hver dag udgivet omkring 500.000.000 tweets.

Næsten 37% af internettet består af pornografisk indhold.

30.000 websites bliver hacket hver dag.

Der er inden for et års tid internet på Mount Everest.

Over 25.000.000 minutters video på YouTube hver eneste dag.

Der bliver registeret 100.000 nye .com domæner hver dag.

50% af alle brugere vil stoppe med at vente på en video skal loade efter 10 sekunder.

Philipinerne har det langsomste internet i Sydøstasien med en regional gennemsnitshastighed på 3.54 mb/s.

Der bliver sendt 204 millioner e-mails hvert minut.

5.750.000.000 Facebook likes hver eneste dag.

Finland var i 2010 det første land som gjorde internetforbindelse til en juridisk ret.

Hver dag er der 3.000.000.000 google søgninger.

Ifølge FN er det en brud på menneskerettighederne at tage internettet fra mennesker.

NASAs internetforbindelse er 13000 gange hurtigere end den gennemsnitlige amerikaners, med 91 gb/s.

 

Dagens Gossip