iPhone 5C sælges nu i version med kun 8GB

Da Apple i oktober sidste år lancerede den nye iPhone, iPhone 5S, gjorde de det på en lidt anden måde end de plejede. Hvor Apple de foregående år blot nedsatte prisen på de to forrige modeller, lancerede de i stedet 5S’eren sammen med en 5C-model og udfasede 5’eren.

TechCrunch skriver nu, at en opdatering af Apples onlinebutik i flere lande har ledt til, at der nu også tilbydes en iPhone 5C med kun 8 gigabyte plads. De fleste tænker nok på 5C-modellen som en lillebror til topmodellen 5S, men den skal på mange måder i højere grad ses som en afløser for iPhone 5, da den teknisk er stort set identisk.

De to iPhone 5C modeller, der er til salg i den danske apple-butik, bliver lige nu solgt omkring 800 kroner billigere end de tilsvarende iPhone 5S-modeller. Det er denne prisforskel, der ikke er nok til at få folk til at købe den 5S-modellen og med introduktionen af en 8 gigabyte-model er det altså håbet at den ligger sig bedre imellem 5S- og 4S modellerne.

iPhone 5C-modellen med 8 gigabyte er endnu ikke sat til salg i Danmark, men er i Frankrig og England, hvor den bliver solgt, omkring 300-400 kroner billigere end versionen med 16 gigabyte. Om denne ændring er nok til at få folk til at købe ‘lillebror-modellen’ er endnu for tidligt at sige, men det er om ikke andet en interessant udvikling.

Udover introduktionen af 8 gigabyte iPhone 5S-modellen indeholder denne ændring af Apples lineup også en forenkling af de tilbudte iPad-modeller, således at iPad 2 ikke længere er til salg og alle iPads har Retina-skærm og den nye lightning-connector (bortset fra den originale iPad mini).

Interesseret i flere artikler om mobiler og apps? Følg os på Facebook og hold dig opdateret.

 

Dagens Gossip