Iran henretter to mænd for spionage

19/05/2013 12:58

BNB

Nyheder
En af de henrettede mænd, Mohammad Heidari, blev dømt for at have videregivet hemmeligheder og sikkerhedsrelaterede oplysninger til den israelske efterretningstjeneste Mossad. Kourosh Ahmadi blev dømt for at indsamle informationer til det amerikanske CIA. De blev begge hængt søndag ved daggry. Dommen blev eksekveret af Teherans Revolutionære Domstol og godkendt af landets højesteret. Ifølge nyhedsbureauet er der imidlertid ingen informationer om, hvornår de to mænd blev anholdt, eller hvor retssagen fandt sted. Ifølge Iran, som beskylder især Israel for at likvidere videnskabsfolk med relation til Irans atomprogram, har man igennem længere tid succesfuldt opsnuset og standset spionnetværk internt i landet. BNB

Mest læste i dag

En af de henrettede mænd, Mohammad Heidari, blev dømt for at have videregivet hemmeligheder og sikkerhedsrelaterede oplysninger til den israelske efterretningstjeneste Mossad.

Kourosh Ahmadi blev dømt for at indsamle informationer til det amerikanske CIA. De blev begge hængt søndag ved daggry.

Dommen blev eksekveret af Teherans Revolutionære Domstol og godkendt af landets højesteret. Ifølge nyhedsbureauet er der imidlertid ingen informationer om, hvornår de to mænd blev anholdt, eller hvor retssagen fandt sted.

Ifølge Iran, som beskylder især Israel for at likvidere videnskabsfolk med relation til Irans atomprogram, har man igennem længere tid succesfuldt opsnuset og standset spionnetværk internt i landet.

BNB