Irans præsident fordømmer kemiske angreb

»Mange af disse uskyldige mennesker i Syrien er blevet såret eller har lidt martyrdøden på grund af kemiske våben, og det er meget ulykkeligt,« siger Rouhani til det iranske nyhedsbureau ISNA ifølge Reuters.

»Vi fordømmer brugen af kemiske våben på det kraftigste. Den islamiske republik beder det internationale samfund om at bruge al sin magt til at forhindre brugen af disse våben overalt i verden, tilføjer Rouhani.

Præsidenten nævnte imidlertid ikke noget om, at det syriske styre ifølge rapporter står bag det kemiske angreb, der onsdag dræbte mere end 1.000 civile i en forstad til Damaskus.

Syriens regime nægter at stå bag angrebet, og Irans udenrigsminister sagde tidligere i denne uge, at angrebet måtte have været udført af oprørere og altså ikke Irans nære allierede i Syrien, præsident Bashar al-Assad. Lignende meldinger er kommet fra Rusland, som heller ikke mener, at styret står bag det grusomme angreb.

USA valgte fredag at positionere sig med et krigsskib i Middelhavet, og i Washington holder præsident Barack Obama i løbet af weekenden møder sine sikkerhedsrådgivere om den anspændte situation i Syrien.

Lørdag ankom desuden FNs udsending Angela Kane til Syrien for at skubbe på hos styret, så våbeninspektører kan få adgang til det område, hvor man har mistanke om, at kemiske angreb har fundet sted.

I den mere end to år lange konflikt i Syrien er mere end 100.000 mennesker blevet dræbt.

 

Dagens Gossip