Irans Rohani kalder Israel et »sår« på den muslimske verden

Sådan betegner den kommende iranske præsident, Hassan Rohani, Israels plads i den muslimske verden, rapporterer iranske medier ifølge Reuters. Rohani opfordrer samtidig - to dage før sin indsættelse som præsident - iranere til at støtte palæstinensernes rettigheder.

»Det zionistiske regime er et sår, som har siddet på den muslimske verdens krop i årevis, og som er nødt til at blive fjernet,« skal Rohani angiveligt have sagt fredag ved en årlig begivenhed til støtte for palæstinensere.

Udtalelserne understreger den stærke anti-israelske holdning, som også har regeret hos den nuværende præsident, Mahmoud Ahmedinedjad, der både er holocaustfornægter og har beskrevet Israel som en »kræftsvulst«. Heller ikke han holdt sig tilbage fredag, hvor han advarede ærkefjenden om, at en regional storm er på vej for at »udrydde« den jødiske stat.

»Jeg vil fortælle dig med Gud som mit vidne, at en ødelæggende storm er på vej, som vil ødelægge basen af zionismen,« sagde han og tilføjede, at Israel ikke har »en plads i regionen«.

Den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, reagerede prompte på Rohanis kommentar og slog fast, at den nye præsident har vist sit sande ansigt med anti-israelske holdninger nøjagtig som sin forgænger.

»Rohanis sande ansigt er blevet afsløret tidligere end forventet. Det er, hvad manden mener, og det er det iranske regimes handlingsplan,« lyder det i en udtalelse fra Netanyahu.

Han understreger, at et sådan land ikke må have masseødelæggelsesvåben.

»Et land, som truer med at ødelægge den israelske stat må ikke tillades at have masseødelæggelsesvåben,« siger premierministeren.

Både Israel og dets allieret USA mistænker Iran for at udvikle et atomvåbensprogram, mens iranerne holder fast i, at deres atomprogram udelukkende skal bruges til et fredeligt formål.

 

Dagens Gossip