Irere strømmer hjem for at stemme om homovielser

Forventningsfulde irere, der bor og arbejder i udlandet, er strømmet tilbage til deres fødeø for at give deres personlige besyv med under fredagens folkeafstemning om en lovliggørelse af homo-vielser i det katolske land.

De tilrejsende irere har ifølge britiske medier spredt billeder og delt historier om deres hjemrejse til det historiske valg på de sociale medier - ens for de fleste er, at de rejser hjem for at sikre et ja til homo-vielser.

De hjemvendte udvandrere og tilhængere af et ja kommer rejsende fra blandt andet Berlin, Abu Dhabi, Bangkok, Sydafrika og London.

Andre, som har været forhindret i at rejse hjem og afgive deres stemme, sender opmuntrende beskeder på de sociale medier:

- Der bliver skrevet historie i Irland lige nu. Sender kærlighed og støtte fra Sydafrika, skriver Aoife Lennon-Ritchie fra Sydafrika under hashtagget #BeMyYes.

Nogle af de hjemrejsende irere har endda pyntet op i tog og busser med regnbueflag og balloner.

Mere end tre milloner irere, herunder 60.000 udvandrede, kan deltage i afstemningen. I tilfælde af et ja bliver Irland det første land i verden, der legaliserer homo-vielser ved en folkeafstemning.

Dog stilles der krav om, at udvandrede irere, der skal afgive deres stemme, har forladt landet inden for de seneste 18 måneder, og at de møder personligt op for at afgive deres stemme.

Valgstederne åbnede kl. 7 fredag morgen og lukker igen kl. 23.

Den katolske kirke er imod vielser af to personer af samme køn, selv om flere katolske præster går ind homo-vielser.

Derfor må irske katolikker af samme køn en tur på rådhuset for at få papir på hinanden, hvis den irske befolkning fredag trodser kirken og stemmer ja.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip