Irming-skade et kæmpeslag til KIF i CL

KIF Kolding København har fire venstrehåndede spillere i truppen. Men lige nu er alle ukampdygtige efter Kasper Irming fredag fik konstateret, at hans forreste korsbånd er revet over.

Det udfordrer sidste sæsons sølvvindere både i Håndboldligaen og i gruppespillet i Champions League, der begynder om godt en uge.

Ganske vist tyder det på, at den tværgeografiske klub kan råde over den venstrehåndede spanske fløj Albert Rocas i klubbens internationale kampe, mens han stadig er spærret i forhold til håndboldligaen på grund af nogle regnskabs-tekniske regler.

Men det ændrer ikke ved, at manglen på venstrehænder i holdets bagkæde med Irmings langvarige skade nu er udtalt. I forvejen sidder svenske Kim Andersson ude efter en operation for en kompliceret skulderskade.

-I forhold til Champions League er det et kæmpeslag. Ingen tvivl. Der vil Irming være voldsomt savnet. De kan selvfølgelig stille op med nogle højrehænder derovre, men det er slet ikke det samme. Jeg synes stadig han er en alt-eller-intet-spiller, men det er et kort, de i den grad mangler, siger Jeppe Haugaard, der er håndboldkommentator på TV3 Sport.

Forudsat Kim Andersson kommer tilbage i fuld vigør inden alt for længe, bør KIF til gengæld kunne redde det tabte i Håndboldligaen over en lang sæson, hvor det i første omgang handler om at komme blandt de otte, der er med i slutspillet.

- Men i forhold til Champions League er det jo noget hø. Porto bør blive sidst i den pulje, men KIFs forhåbning om andet end en fjerdeplads er nu svære at få øje på. Nu skal de kæmpe for bare at gå videre, hvor de med et fuldt hold kunne spille med om tredjeplads. Jeg tror, dog ikke, de kan gøre noget ved THW Kiel og polske Kielce over ti kampe, siger Jeppe Haugaard.

KIF er i pulje med Porto Vitalis, THW Kiel, Targi Kielce, Wisla Plock og franske Dunkerque, og de fire bedste går videre til 1/8-finalerne efter alle har mødt hinanden ude og hjemme.

KIF spiller første kamp om en uge mod Porto, og syv af gruppens i alt ti kampe afvikles i løbet af de næste godt to måneder.

 

Dagens Gossip