Isglatte stilladser giver slag til bygherrer

Stilladser glatte som en skøjtebane og manglende varme i bygningerne.

Arbejdstilsynet slog i går til mod en række af landets bygherrer, som ikke havde sikret byggepladsen til vinterens komme.

I alt blev det til besøg på 122 byggepladser, hvilket kastede 96 reaktioner af sig.

I Nord- og Midtjylland var Arbejdstilsynet ude på 71 pladser, og tilsynsfolkene fik noteret 48 såkaldte reaktioner, hvor arbejdsmiljøforholdene ikke var tilfredsstillende.

- Det er faktisk overraskende mange, for i Danmark kender alle reglerne. Det går åbenbart for hurtigt visse steder eller måske får bygherren ikke gennemtænkt projektet til ende, inden de går i gang, siger tilsynschef Gitte Møller Jensen til Newspaq.

De største problemer var isglatte stilladser, manglende stilladser samt dårlig eller slet ingen varm og inddækning på byggepladsen.

Bygherren skal omgående udbedre fejl og mangler, inden arbejdet kan fortsætte, og tilsynet lover nye kontroller efter nytår.

- I 2013 vil vi på aktionerne komme ud til et bredt udsnit af de danske byggepladser, og på den måde gør vi det klart for bygherrer og entreprenører, som har svært ved at overholde reglerne, at Arbejdstilsynet holder øje med dem og kommer med reaktioner i nødvendigt omfang, siger tilsynschef i Arbejdstilsynet Karsten B. Christensen.

På Arbejdstilsynets sidste aktion 21. november besøgte man 120 byggepladser og gav 173 strakspåbud og forbud.

 

Dagens Gossip