Ishockey: Hviderusland giver USA første VM-nederlag

07/05/2015

En gennemført flot præstation sikrer Hviderusland en overraskende 5-2-sejr over USA ved VM i ishockey.

Det er amerikanernes første nederlag i turneringen, efter at holdet har indledt VM med tre sejre.

Efter 0-0 i første periode gik Hviderusland målamok i løbet af fem minutter midt i anden periode.

Her gik hviderusserne fra 0-0 til 3-0, og selv en amerikansk reducering, inden anden periode var færdig, gjorde ikke kampen spændende igen.

Det er svært at svare på, hvorfor USA pludselig holdt åbent hus i forsvaret, hvor spillerne virkede umotiverede og sløje.

Det blev ikke bedre for USA i tredje periode, som blev tabt med 1-2.

Der var ikke tale om en regulær ydmygelse på måltavlen, men den amerikanske indstilling var kritisabel.

Amerikanerne vil formentlig forsøge at vise allerede fredag, at man er bedre end cifrene i torsdagens kamp antyder.

Set med danske briller er der ikke meget at juble over - det er nemlig Danmark, som er USA's modstander fredag, når holdet skal sørge for genrejsning.

Hviderusland overtager med sejren førstepladsen i gruppe B efter fire ud af syv kampe, mens amerikanerne er nummer to.

I gruppe A vandt Tjekkiet med 5-1 over Frankrig.