Ishockeylandshold skal give OL-feber

Det bliver tæt og spændende, og det ender med dansk jubel Vojens i næste uge, når ishockeylandsholdet kæmper for at komme med til vinter-OL i 2014.

Sådan lyder både forventninger og håb i Team Danmark såvel som i Danmarks Ishockey Union (DIU).

For første gang nogensinde har Danmark hjemmebane i en OL-kvalifikationsturnering, hvor modstanderne er Hviderusland, Slovenien og Ukraine. Der spilles om én billet.

- Vi har den største chance nogensinde for at kvalificere ishockey til OL. Vi har hjemmebane, er nummer 12 i verden, og Danmark bør være favorit.

- Vi har en god blanding af unge og rutinerede spillere og en dygtig træner, siger Team Danmark-direktør Michael Andersen.

Ishockeyunionens direktør Enver Hansen mener ikke, vigtigheden af de tre kampe i Vojens kan overvurderes.

- Det er de vigtigste landskampe, vi nogensinde har spillet. Det er store ord, men vi har været i A-gruppen i 10 år, og så sætter man sig nye mål.

- Først skulle vi rykke op i A-gruppen, så skulle vi bliver der i flere sæsoner, så skulle vi prøve at undgå nedrykningsspillet, og så skulle vi forsøge at nå kvartfinalen. Nu vil vi til OL. Vi har aldrig været til OL, og det vil være rigtig stort, siger Enver Hansen.

Stort for dansk ishockey i forhold til interessen for sporten. Og stort for dansk vintersport og den generelle danske interesse for legene næste år i russiske Sochi.

- Vinter-OL er jo det rigtige OL i vores øjne, og ishockey er langt det største for tilskuerne og seerinteressen.

Samme toner lyder fra Michael Andersen.

- Interessen for vinter-OL stiger væsentligt, hvis ishockey kommer med.

Optimismen bobler hos begge direktører.

- Jeg tror, det bliver meget jævnbyrdigt, og at holdene kommer til at tage point fra hinanden indbyrdes, så det først afgøres i de sidste kampe om søndagen, siger Michael Andersen, der peger på Hviderusland som største konkurrent.

Det samme gør Enver Hansen. Han kalder Ukraine et landshold, der har forsømt et generationsskifte - og et hold, de tre øvrige nationer skal slå.

Mod Slovenien ser han Danmark som svag favorit, mens kampen mod Hviderusland er helt åben.

Og her kommer hjemmebanefordelen i spil. 5000 ellevilde tilskuere i Vojens skal give danskerne en fordel.

- Tilskuerne skal give os den ekstra fordel. Spillerne kan godt lide Vojens, der har et godt publikum og gode faciliteter. Kan vi undgå skader og stille med det stærkeste hold, så er vi altså optimister, siger Enver Hansen.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip