Iskold stemning i Herning før dansk MGP

Selvom gågaden i Herning er pyntet med melodi grand prix-flag, og der kun er lidt mere end et døgn til konkurrencen løber af stablen, er lokalbefolkningen i den midtjyske by ikke vildt begejstrede over sangkonkurrencens ankomst til byen eller interesseret i at se den i fjernsynet lørdag.

Det er i hvert fald tilfældet for flere af de folk, som Ritzau møder på gaden i Herning fredag. De er nemlig lige så kolde som vejret over for konkurrencen.

- Det interesserer mig ikke så meget, fordi jeg synes, at det er blevet lidt overdrevet. Der er ikke noget over det mere, for det er næsten altid kun kendte mennesker, der stiller op.

- Og det, synes jeg, er lidt latterligt, siger 21-årige Anne-Sofie, der ikke vil fortælle sit efternavn.

17-årige Mathilde Mønstrup fortæller, at hun ikke mener, at det rammer hendes målgruppe, mens Claus Christiansen på 29 år heller ikke har den store interesse for showet.

- Jeg vidste godt, at det kom til byen. Men jeg ved hverken hvem, der er med, eller har hørt nogle af sangene. Ærligt talt har jeg ikke set det de seneste par år, fordi jeg mener, at den musik, der er med, er kunstig, siger han.

Heller ikke alle de ældre er venligere stemt.

- Jeg gider ikke se det, for det er noget forfærdeligt musik efterhånden, fortæller 68-årige Jette Laursen.

For mange af de adspurgte skyldes den manglende interesse for det danske melodi grand prix, at de ikke føler, de forstår musikken, eller at den ikke er, som den var før i tiden.

Der er dog enkelte, der både har lagt mærke til, at sangkonkurrencen er kommet til byen og har planer om at følge med i dysten lørdag aften.

- Jeg skal se det i fjernsyn, som jeg plejer. Og vi har helt afgjort kunne mærke på byen, at det afholdes her i år, for der er arrangeret meget rundt omkring, siger Mary Kjeldgaard på 65 år.

Blandt de ting, der har været arrangeret, er grand prix-dans for demente, mens skolebørn har fået lov at lave en workshop med sangerne. Derudover har der været en velkomstfest for deltagerne.

Dansk melodi grand prix 2013 sendes live fra Jyske Bank Boxen lørdag aften på DR1.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip