Islamisk Stat trækker soldater fra Aleppo-området

Den ekstreme gruppe Islamisk Stat (IS) har trukket nogle af deres krigere og militært udstyr tilbage fra de nordøstlige områder omkring den syriske by Aleppo, siger lokale oprørere og indbyggere.

Gruppens soldater og militært hardware er blevet trukket fra adskillige byer i det nordøstlige Aleppo, men har ikke trukket sig helt fra området.

IS har i den sidste tid tabt terræn til kurdiske og syriske regeringsstyrker andre steder i Syrien, og de nye tilbagetrækninger føjer til tegnene på svaghed i det selverklærede kalifats syriske provinser.

Sidste måned led Islamisk Stat sit første store nederlag, da de blev drevet ud af Kobani af den kurdiske milits med støtte fra amerikanske luftangreb.

- Det er taktiske tilbagetrækninger. Det er ikke et fuldstændigt tilbagetog, siger lederen af en oprørsgruppe, der kæmper mod IS, og som ikke ønsker at stå frem med navn.

- De er der stadigvæk, men de har trukket deres udenlandske krigere, det tunge artilleri og ændret deres position, siger oprørslederen i et telefoninterview til Reuters.

Islamisk Stat er under pres fra eskalerende luftangreb fra både USA og Jordan, efter IS frigav en video, hvor de brændte en jordansk pilot levende.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip