Islamisk Stat truer med at dræbe to japanske gidsler

Skrevet af admin

20/01/2015

Mest læste i dag

Den militante gruppe Islamisk Stat truer med at dræbe to japanske gidsler, hvis ikke Japan udbetaler en løsesum på 1,28 milliarder danske kroner. Det fremgår af en video på internettet.

Løsesummen skal betales inden for de næste tre døgn.

- I har nu 72 timer til at presse jeres regering til at træffe en klog beslutning ved at betale 200 millioner dollar for at redde jeres statsborgeres liv, siger en sortklædt mand i videoen.

Japan bidrager ikke militært til den amerikansk-ledede koalition, der bomber Islamisk Stat i Syrien og Irak. Landet har dog ydet et humanitært bidrag til den internationale mission, der tæller over 60 lande.

- I har med stolthed betalt 100 millioner dollar til at dræbe vores kvinder og børn og til at tilintetgøre muslimernes hjem, siger manden i videoen.

De to japanske gidsler sidder i orange fangedragter på optagelsen, der er lavet i et ørkenlignende landskab.

Her står den sortklædte mand med en kniv og taler til kameraet med en britisk accent. Ifølge flere amerikanske medier lyder det som den mand, der har optrådt i lignende videoer, hvor vestlige gidsler er blevet dræbt på brutal vis.

Det er umiddelbart uklart, hvor de japanske gidsler befinder sig. Der er angiveligt tale om japanerne Haruna Yukawa og Kenji Goto. Sidstnævnte er freelancejournalist.

Den japanske regering siger, at den er i færd med at undersøge trusselsvideoen.

- Vi er bekendt med rapporterne. Vi er i færd med at drøfte sagen, siger en kilde fra antiterror-afdelingen under det japanske udenrigsministerium, der ikke ønsker at stå frem ved navn.

Islamisk Stat har tidligere udsendt lignende trusselsvideoer med amerikanske og britiske gidsler. Flere gange er det endt med, at gidslerne er blevet halshugget.

/ritzau/AFP