Islamist knyttes til endnu et drabsforsøg i Frankrig

Politiet i Frankrig mener, at den mand, der torsdag dræbte en politikvinde og er mistænkt for fredag at have dræbt fire gidsler i et jødisk supermarked, kan knyttes til endnu et drabsforsøg onsdag aften, skriver flere nyhedsbureauer.

I en kort erklæring oplyser anklagemyndigheden, at ballistiske undersøgelser viser, at patronhylstre fra nedskydningen af en motionsløber i Fontenay aux Roses knytter dem til den russiske Tokarev-pistol, der to dage senere blev brugt i det jødiske supermarked.

Den franske anklagemyndighed oplyser videre i erklæringen, at den 32-årige motionsløber ved episoden blev alvorligt såret af skud i en arm og i ryggen.

- Der er fundet fem patronhylstre på stedet, hedder det videre i anklagemyndighedens erklæring, som forklarer, at hylstrene matcher det våben, som Coulibaly efterlod sig i det jødiske supermarked.

Amedy Coulibaly blev dræbt, da fransk politi fredag stormede supermarkedet. Aktionen fandt sted få minutter efter, at sikkerhedsstyrker havde dræbt de to brødre Said og Cherif Kouachi, der onsdag stormede det satiriske magasin Charlie Hebdo og dræbte 12.

Politiets mistanke rettede sig mod Coulibaly, som bor i Fontenay aux Roses, for at være indblandet i attentatet mod motionsløberen, men blev så hovedmistænkt efter nedskydningen af en politikvinde i nærliggende Montrouge.

Den islamistiske vaneforbryder, der allerede har afsonet en dom for forsøg på fritagelse af en dømt jihadist fra et fængsel, menes også at have dræbt de fire gidsler under sin belejring af det jødiske supermarked.

På en video, der er lagt på internet søndag, påtager en mand, der navngiver Coulibaly, sig ansvaret for angrebet i Montrouge, som er foretaget i gruppen Islamisk Stats navn. Han siger, at han "koordinerede" sine handlinger med Kouachi-brødrene., skriver AFP.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip