To islamkritiske DF'ere slipper med en henstilling

To jyske medlemmer af Dansk Folkeparti har de seneste dage haft deres partimedlemskab hængende i en tynd tråd. Nu kan de ånde lettet op. De slipper med en henstilling. Det skriver politiken.dk.

Det blev resultatet, da hovedbestyrelsen i Dansk Folkeparti diskuterede de to islam- og muslimkritiske medlemmer.

Det betyder at partiets tidligere næstformand i DF Aalborg Jørgen Larsen Møller og DF-medlem Jesper Fruerboel fra Brædstrup fortsat kan være medlemmer af partiet.

Det oplyser næstformand Søren Espersen.

- De to får en kraftig henstilling om, at de i fremtiden skal være påpasselige med deres udtalelser og sprogbrug på Facebook og andre medier, siger Søren Espersen til politiken.dk

Politiken afdækkede i søndags indholdet af en række Facebookgrupper med DF-navne som eksempelvis "DF - dit land – dit valg" og "Pia Kjærsgaard". Grupper, der er lukkede for offentligheden.

Jesper Fruerlund har i debatten sagt at "Islam er en form for sygdom", mens Jørgen Larsen Møller blandt andet er kommet med følgende udtalelse: "Stol aldrig på en muslim".

Men ifølge Politiken onsdag, er der tre andre DF-medlemmer, der ytrer sig i hadske vendinger om islam og muslimer på de lukkede Facebookgrupper.

På den lukkede Facebookgruppe "Pia Kjærsgaard" med 5900 medlemmer giver en vestjyde udtryk for, at "muslimer ikke hører hjemme på folkevalgte poster". Ifølge Politiken er vestjyden medlem af Dansk Folkeparti og kendt af partiets hovedbestyrelse.

To andre DF-medlemmer har udtrykt sig på Facebookgruppen om, at muslimerne "forpester vores samfund og demokrati" og "de skal returnere flest muligt. De vil ikke Danmark".

Søren Espersen siger til de tre nye sager til avisen:

- Jeg vil ikke kommentere det. Det må være, som det er.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip