Islandsk landstræner lugter EM efter ny triumf

Islands fodboldlandshold tog et kæmpeskridt mod sin første slutrunde, da det lykkedes at besejre Tjekkiet med 2-1 i EM-kvalifikationen fredag aften.

Det siger landstræner Lars Lagerbäck, efter at hans hold har overtaget førstepladsen i en ellers stærk pulje, der også tæller blandt andre Holland og Tyrkiet.

- Vi er i en vældig god position. Jeg ville på forhånd have været meget glad for 15 point efter 6 kampe, siger Lagerbäck ifølge avisen Morgunbladid.

Hans mandskab har et forspring på to point ned til tjekkerne, mens Holland er hele fem point efter på tredjepladsen.

Det er frem for alt meget stærke resultater hjemme på Laugardalsvöllur i Reykjavik, der har bragt islændingene i den fine position.

Her har man besejret Tyrkiet med 3-0, Holland er blevet slået 2-0, inden det altså var tjekkernes tur til at få klø fredag aften.

Tjekkiet kom ellers foran 1-0 på et kanonskud i starten af anden halvleg, men islændingene sprudler af selvtillid i øjeblikket og fik flot vendt kampen.

- Første halvleg var som en NFL-kamp, hvor begge hold forsøgte at udnytte dødbolde og undgå fejl. Efter pausen spillede vi godt, og tjekkerne skabte dårligt nok en chance. Vi formåede at komme tilbage fra 0-1 mod et fysisk stærkt og godt hold, siger Lagerbäck.

Den erfarne svenske træner har haft kæmpesucces med det islandske landshold, som han førte frem til playoff-kampene i kvalifikationen til VM i Brasilien.

- Mine spillere gør, hvad der bliver sagt, og det er meget let at træne dem.

- Det er stadig et tem­melig ungt hold, og det er svært at sige, hvor langt det kan nå. Men jeg synes, vi forbedrer os hele tiden. Vi er ikke bare godt med i kampene, vi får også scoret mål, og der er god moral på holdet, siger Lars Lagerbäck.

Island skal i næste runde på en svær opgave i Holland, men derefter venter to hjemmekampe mod Kasakhstan og Letland, hvor islændingene vil være klar favorit.

Med to sejre kan meget være afgjort inden den afsluttende kamp i Tyrkiet i oktober.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip