Israel godkender 800 nye bosætter-hjem

Det oplyser en israelsk embedsmand ifølge Reuters torsdag.

Det er den foreløbige plan om at bygge 800 bosætter-hjem, der er blevet godkendt, men talsmanden for Israels militærstyrede civiladministration på Vestbredden, Guy Inbar, forklarer, at den israelske regering skal give endeligt grønt lys, før det egentlige byggeri kan gå i gang.

»Det er en længere proces,« siger han uden dog at give flere detaljer om planen.

Ifølge den israelske bosættelses-vagthund Peace Now overstiger antallet af nye hjem i bosættelserne de 800. Organisationen mener i stedet, at det drejer sig om 1.096, og at de er øremærkede til 11 bosættelser, hvoraf nogle ligger langt inde på Vestbredden.

I det meste af verden ser man bosættelserne som ulovlige, og palæstinenserne siger, at bosætterne nægter dem en levedygtig og sammenhængende stat.

Endnu har palæstinensiske embedsmænd ikke kommenteret det nye initiativ, der kommer samtidig med, at muslimerne fejrer højtiden eid, som er afslutningen på ramadanen.

Søndag satte den højreorienterede israelske regering 91 bosættelser på en national finansieringsliste, og her er seks blevet tilføjet til antallet af bosættelser, der er berettiget til yderligere statskroner.

Ved den lejlighed beskyldte den palæstinensiske præsident, Mahmoud Abbas, Israel for at »lægge forhindringer i vejen for den amerikansk støttede fredsindsats«.

Omkring 500.000 israelere bor på Vestbredden og i Østjerusalem, som ellers hovedsageligt er palæstinensisk, og som Israel besatte under Seksdageskrigen i 1967. Ifølge international lov er bosættelserne ulovlige.

 

Dagens Gossip