Israel melder klar til invasion i Gaza

Israel har nu afsluttet forberedelserne til at invadere Gaza for at stoppe militante palæstinensere i at sende granater mod Israel, og en invasion kan sættes i gang når som helst.

Det siger en fremtrædende regeringsembedsmand tæt på den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu.

- Vi foretrækker en diplomatisk løsning, der kan garantere fred for befolkningen i det sydlige Israel. Hvis det er muligt, er en landoperation ikke nødvendig, siger embedsmanden.

- Men hvis diplomatiet slår fejl, har vi nok ikke andre muligheder end at sende landstyrker ind i Gaza, fortsætter den unavngivne embedsmand.

Mandag formiddag er stridighederne mellem den israelske hær og væbnede palæstinensere fortsat. 91 palæstinensere er nu dræbt, siden den seneste krise brød ud onsdag i sidste uge. Tre israelere er også omkommet.

Alene mandag er 13 palæstinensere blevet dræbt. Hen ved 750 palæstinensere er blevet kvæstet.

Forsøg på at stable en våbenhvile på benene er kommet et lille skridt fremad, efter at flere Hamas-leder er kommet til Kairo i Egypten, hvor forhandlinger betegnes som "positive".

Sideløbende er det meddelt, at den egyptiske udenrigsminister, Mohamed Amr, tager til Gaza tirsdag for at vise solidaritet med palæstinenserne og forsøge at mægle, siger en talsmand for udenrigsministeriet i Kairo.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip