Vandstanden i Det Døde Hav mellem Israel og Jordan falder og falder.
Gøres der ikke noget, vil det ekstremt salte hav være udtørret i år 2050, siger eksperter, men nu samarbejder menneskene i det ellers urolige Mellemøsten om at redde havområdet.
Torsdag har repræsentanter fra Jordan og Israel underskrevet en aftale om at bygge en rørledning, der forbinder Det Røde Hav med Det Døde Hav.
Jordans officielle nyhedsbureau, Petra, skriver, at aftalen blev underskrevet i Amman, Jordans hovedstad, og den sætter gang i første del af et længe ventet projekt.
Jordans minister for vand, Hazem Nasser, siger, at der årligt skal pumpes 300 millioner kubikmeter vand fra Det Røde Hav til Det Døde Hav i projektets første fase.
Men det er meningen, at der skal bygges fire rørledninger, og ambitionen er, at der, når projektet er afsluttet, kan pumpes to milliarder kubikmeter vand til Det Døde Hav.
En del af vandet skal afsaltes og bruges af israelere og de palæstinensiske selvstyremyndigheder.
Palæstinenserne ventes således at få tilført 30 millioner kubikmeter drikkevand årligt via projektet.
Vandstanden i det salte hav begyndte for alvor at falde i 1960'erne. Det ligger i et af verdens varmeste områder, og der sker en stor fordampning.
Men frem til 1960'erne blev havet tilført vand fra Jordanfloden.
På det tidspunkt opstod der imidlertid også vandmangel andre steder, så Syrien, Israel og Jordan begyndte at lede vand væk fra Jordanfloden for at bruge det til andre formål end at fylde op i Det Døde Hav.
Torsdagens aftale kommer, efter at repræsentanter fra Israel, Jordan og de palæstinensiske selvstyremyndigheder i 2013 underskrev en hensigtserklæring om rørledningen ved en ceremoni i Washington.
Inden da havde de forhandlet om en løsning på problemerne i årtier.
/ritzau/AFP