Israel retter skytset mod Syrien og Gaza

03/04/2013 12:30

BNB

Nyheder
Samtidig har israelske styrker beskudt militærstillinger i Syrien nær de israelsk besatte Golanhøjder, og ifølge den nyudnævnte forsvarsminister, Moshe Yaalon, er der i begge tilfælde tale om gengældelsesangreb.»Vi vil ikke tillade, at der bliver etableret en rutine med sporadiske angreb mod vores civile eller vores styrker,« siger Moshe Yaalon.»I Golanhøjderne er vores politik ligeledes, at vi ikke vil tillade rutinemæssig beskydning fra Syrien mod israelsk territorium, uanset om der er tale om vildfarne kugler eller ej, og vi vil svare igen med hård hånd,« siger han.Israelske kampvogne åbnede tirsdag aften ild mod Syrien, efter en syrisk mortergranat var landet på en åben mark på den israelske side af de to landes våbenhvilelinje.Det israelske luftangreb mod Gaza fandt ligeledes sted tirsdag aften og var det første af sin slags, siden en aftale om en våbenhvile mellem de to stridende parter kom på plads i november.Ifølge en udtalelse fra Hamas sendte israelske fly raketter mod et åbent område i det nordlige Gaza. Ingen kom til skade ved angrebet. En talskvinde fra Israel bekræfter blot, at der har været et angreb i Gaza, men uddyber ikke yderligere.Israel og Hamas indgik i november en våbenhvile efter en otte dage lang krig, hvor 170 palæstinensere og seks israelere mistede livet.Tidligere tirsdag affyrede militante i Gaza en raket ind i det sydligere Israel, oplyste landets politi ifølge nyhedsbureauet AFP. Angrebet kom, efter en palæstinensisk fange tidligere døde i israelsk varetægt, hvilket har medført spændinger mellem de to parter.

Mest læste i dag

Samtidig har israelske styrker beskudt militærstillinger i Syrien nær de israelsk besatte Golanhøjder, og ifølge den nyudnævnte forsvarsminister, Moshe Yaalon, er der i begge tilfælde tale om gengældelsesangreb.

»Vi vil ikke tillade, at der bliver etableret en rutine med sporadiske angreb mod vores civile eller vores styrker,« siger Moshe Yaalon.

»I Golanhøjderne er vores politik ligeledes, at vi ikke vil tillade rutinemæssig beskydning fra Syrien mod israelsk territorium, uanset om der er tale om vildfarne kugler eller ej, og vi vil svare igen med hård hånd,« siger han.

Israelske kampvogne åbnede tirsdag aften ild mod Syrien, efter en syrisk mortergranat var landet på en åben mark på den israelske side af de to landes våbenhvilelinje.

Det israelske luftangreb mod Gaza fandt ligeledes sted tirsdag aften og var det første af sin slags, siden en aftale om en våbenhvile mellem de to stridende parter kom på plads i november.

Ifølge en udtalelse fra Hamas sendte israelske fly raketter mod et åbent område i det nordlige Gaza. Ingen kom til skade ved angrebet. En talskvinde fra Israel bekræfter blot, at der har været et angreb i Gaza, men uddyber ikke yderligere.

Israel og Hamas indgik i november en våbenhvile efter en otte dage lang krig, hvor 170 palæstinensere og seks israelere mistede livet.

Tidligere tirsdag affyrede militante i Gaza en raket ind i det sydligere Israel, oplyste landets politi ifølge nyhedsbureauet AFP. Angrebet kom, efter en palæstinensisk fange tidligere døde i israelsk varetægt, hvilket har medført spændinger mellem de to parter.