Israels premierminister opereret for brok

Under Netanyahus indlæggelse og operation, der varede omkring en time, overtager forsvarsministeren, Moshe Yaalon, midlertidigt premierministerens beføjelser.

Forsvarsministeren skal også lede et møde søndag, hvor han sammen med et antal ministre skal udvælge de palæstinensiske fanger, der skal løslades som en del af de igangværende fredsforhandlinger mellem Israel og Palæstina, som amerikanerne også deltager i.

Den 63-årige Benjamin Netanyahu forventes udskrevet i løbet af søndag aften, men derefter skal han holde sig lidt i ro. Operationen ventes dog ikke at få betydning for tidsplanen i fredsforhandlingerne.

»Han vil kunne afholde møder og diskussioner hjemme. Han er nødt til at begrænse sig lidt med den fysiske aktivitet,« siger hospitalsdirektør Yuval Weiss.

Fredsforhandlingerne mellem israelerne og palæstinenserne blev genoplivet i sidste måned, efter at USAs udenrigsminister, John Kerry, havde ført penduldiplomati mellem de to ærkefjender.

Amerikanerne har sat sig et ambitiøst mål om at skabe fred mellem Israel og en selvstændig palæstinensisk stat og står altså angiveligt bag, at parterne sætter sig tilbage til forhandlingsbordet efter tre år med helt kold luft.

Løsladelsen af de palæstinensiske fanger betragtes som nøglen til næste fase i fredsforhandlingerne, der efter planen skal finde sted på onsdag 14. august i Jerusalem.

BNB/Reuters

 

Dagens Gossip