Israelske tropper dræber ubevæbnet palæstinenser

Soldaterne fattede mistanke til manden, da han først gravede i jorden ved hegnet til grænsen, hvor bevæbnede palæstinensere tidligere har lavet bagholdsangreb, siger en talsperson for militæret. Efterfølgende kravlede manden over hegnet, mens han bar på en genstand, soldaterne ikke kunne se, hvad var. Soldaterne skød manden, da han ikke reagerede på deres tilråb om, at han skulle vende om, og da han heller ikke reagerede på advarselsskud, siger talspersonen.

Grænsen mellem Israel og Gaza har været stridszone længe, men volden på grænsestrækningen er ifølge Reuters aftaget i den seneste tid.

Israelerne og palæstinenserne indgår for første gang i tre år i direkte fredsforhandlinger. Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, skal efter planen mødes med et antal af landets ministre søndag eftermiddag for at afslutte første fase af en proces om løsladelse af palæstinensiske fanger.

Fangeløsladelsen er en del af fredsforhandlingerne, der blev genoplivet mellem israelerne og palæstinenserne sidste måned, efter at USAs udenrigsminister, John Kerry, havde ført penduldiplomati mellem de to ærkefjender.

Løsladelsen af de palæstinensiske fanger betragtes som nøglen til næste fase i fredsforhandlingerne, der efter planen skal finde sted på onsdag den 14. august.

BNB

 

Dagens Gossip