ISS trimmer gælden forud for børs-comeback

Og hvorfor er det så kun 92 procent af investorerne, der har valgt at forlænge lån til ISS? Det skyldes sandsynligvis, at de resterende otte procent ikke har haft muligheden, da de er blevet lånt ud af institutionelle investorer, der har skullet give pengene tilbage til deres klienter til en specifik dato, oplyser finansdirektør i ISS, Henrik Andersen. 

Den store tilslutning til refinansieringen ses dels som et skulderklap til ISS - og naturligvis også som et økonomisk plus:

»Det er dejligt som virksomhed, at der bliver vist tillid til én, og så kommer den økonomiske fordel jo så oveni,« siger finansdirektør i ISS, Henrik Andersen, til Berlingske Business.

Med refinansieringen af lånene har ISS også fået større fleksibilitet ind i deres aftaler, og selskabet kan nu selv bestemme, hvad pengene fra for eksempel frasalget af afdelingen for skadedyrsbekæmpelse til 2 milliarder kroner skal bruges til.

På den måde kan selskabet nu vælge at betale af på sin dyre gæld i en eksisterende obligationsserie i stedet for på den billigere bankgæld.

Med refinansieringen af gælden er der skabt ro om de udgifter, virksomheden får de næste fem år på renterne af lån, og det er et vigtigt skridt på vejen mod en børsnotering. ISS varslede allerede i marts 2011, at virksomheden var på vej tilbage på fondsbørsen - for så blot at tage en børsnotering af bordet igen. Men denne gang skulle det være helt sikkert, at en børsnotering kommer snart.

»Det, det står og falder med, er vel dels, om den pris, som markedet er villig til at betale, matcher de forventninger, ejerne har. Hvis ikke den gør endnu, så vil jeg tro, at ejerne bliver ved med at trimme ved frasalg og nedbringe gælden, indtil prisen matcher,« siger analytiker Jens Houe Thomsen fra Jyske Bank.

»Jeg tror, de sover med skoene på hos ISS. Den dag ejerne siger, nu prøver vi, så er man klar hos ISS til en børsnotering.«

 

Dagens Gossip