It-millionær stadig klar til at hjælpe Brøndby

På papiret ser det ikke godt ud for Brøndbys aktieudvidelse, der skal skaffe mindst 60 millioner kroner til klubben.

Handlen med de tegningsretter, der giver ret til at købe nyudstedte aktier i klubben, har været i gang siden 9. april, og i løbet af den periode er kursen på tegningsretterne styrtdykket med 96 procent fra 73 øre til en kurs på tre ører.

Faldet hænger nok også sammen med de to seneste nederlag til Sønderjyske og Esbjerg, der har forringet muligheden for at blive i superligaen og det kommende indtjeningsgrundlag.

»Tommy kan bare ringe«

Men alt håb er ikke ude for de blågule, lyder det nu fra it-millionæren Thomas Rasmussen, der ejer selskabet Media Invest. Han er åben overfor at poste penge i Brøndby, hvis han får en henvendelse fra klubben.

»Når Tommy (Håkansson, administrerende direktør i Brøndby, red.) får gjort det hele op og får et overblik, så kan han selvfølgelig ringe og sige, hvad det er, der mangler, for at det hele hænger sammen. For jeg synes, at det ville rigtig rigtig trist for så mange fans, der følger klubben, hvis den forsvinder,« siger han og fortsætter:

»Så må vi se, hvor stort gabet er, og om det er muligt at hjælpe til, og så vil jeg selvfølgelig være åben for det. Men det kræver selvfølgelig også, at jeg får lidt af vide om, hvad planen er derude. Og det har jeg ikke været involveret i endnu.«

Trak sig efter mediehistorier

Thomas Rasmussen har tilsyneladende haft svært ved at beslutte, hvor stor en rolle, han har lyst til at spille i en eventuel redning af Brøndby. I hvert fald har hans tidligere udmeldinger til pressen strittet i forskellige retninger.

Allerede sidste år meddelte, at han - sammen med to forretningspartnerne Allan Kamper og Casper Hvidbjerg - var parat til at investere millioner i klubben. Men efter historier i Ekstra Bladet om, at trekløveret havde forbindelser til nynazister og hooligans, følte de dem udsat for en mediehetz og trak følehornene til sig.

Alligevel bidrog Thomas Rasmussen med et lån, da klubben stod på kanten af konkurs tilbage i februar i år. Men meddelte ved den lejlighed, at det blev sidste gang.

»Jeg har lånt klubben tre millioner kroner, og det er det. Der var ikke andre, der ville gøre det, og så trådte jeg til. Det var den sidste brik, de manglede i puslespillet for at kunne nå frem til aktie-emissionen. Men det her er de sidste penge, jeg skyder i klubben. Jeg er slet ikke interesseret i at være med i den emission,« sagde Thomas Rasmussen til tipsbladet.dk i februar.

Det skal være en god forretning

Du siger, at hvis gabet ikke er for stort, vil du være med til at lukke det. Hvor stort et gab, er du villig til og har du råd til at lukke?

»Det kommer helt an på, hvem der ellers er med, og om Tommy får sat et stærkt hold af nogen, som folk har tillid og tiltro til kan drive en fornuftig forretning« siger Thomas Rasmussen og fortsætter:

»For selvfølgelig skal man ikke bare poste penge ned i et hul for at gøre det. Man skal jo gøre det, fordi man dels tror, at det er en god forretning, og dels fordi man holder med klubben.«

Buch-Andersen er tavs

Også den tidligere Brøndby-direktør, Frank Buch-Andersen meddelte sidste år, at han - og en gruppe investorer - var parat til at investere op imod 150 millioner kroner i klubben. Men forhandlingerne faldt i vasken, angiveligt fordi klubben ikke var villig til at give de nye investorer tilstrækkelig indflydelse.

Frank Buch-Andersen ønsker dog ikke at bidrage til spekulationer om, hvorvidt han stadig er i spil i forbindelse med en redning af klubben.

»Jeg har ikke nogen kommentarer til noget som helst omkring Brøndby,« siger han til Berlingske Business.

Har ikke taget stilling til noget

Mangemillionæren Torben Hjort var ifølge BT også involveret i intense forhandlinger med klubben om en kapitalindsprøjtning sidste år. Berlingske Business fanger ham, da han netop er landet efter en 14 dages ferie på Lanzarote.

»Jeg har set, at tegningsretterne er faldet drastisk. Det er jo næsten lige så spændende som at se fodbold.«

Du har jo tidligere været nævnt som én af dem, der kunne være med til at redde klubben.

»Det har jeg ingen kommentarer til. Jeg er som sagt lige kommet hjem, og der ligger en masse spændende ting, jeg skal kigge på.«

Men du vil ikke afvise det?

»Jeg har ikke taget stilling til noget som helst, jeg har nogle Brøndby-aktier, og der ligger garanteret et brev til mig herhjemme omkring muligheden for tegning af aktier.«

Handlen med tegningsretter på fondsbørsen slutter på mandag, og senere i næste uge ved klubben, hvor mange der har valgt at bruge deres rettigheder til at tegne nye aktier.

 

Dagens Gossip