Italien vil atter lede efter druknede flygtninge

111 bådflygtninge, der alle kom fra Afrika, er allerede bekræftet døde, mens omkring 155 personer er reddet i land. Men redningsmandskabet forventer at kunne finde flere druknede.

Fredag måtte de indstille arbejdet på grund af dårlige vejrforhold, men nu håber de italienske myndigheder på at kunne genoptage arbejdet, skriver AFP.

Fredagens kraftige vind, stærke strømforhold og høje bølger kan dog have ført de mange druknede bort med strømmen og væk fra farvandet omkring Lampedusa. Men fredag lå der stadig mange lig i vandet, fortæller den lokale dykker Rocco Canell til det italienske nyhedsbureau Ansa.

»Det er forfærdeligt dernede. Der er snessevis af lig, måske hundrede. De ligger oven på hinanden i bunker, klemt inde. De var heldige dem, der døde først,« siger han efter at have beset vraget af den kæntrede båd, der ligger på havbunden på omkring 40 meters dybde.

Fredag var der erklæret sørgedag i Italien for at markere den tragiske ulykke. Båden kæntrede omkring 800 meter fra den italienske kyst, efter at dens motor var gået ud. Det fik flygtningene til at tænde et bål for at påkalde sig kystvagtens opmærksomhed, men ilden bredte sig og skabte panik om bord, så den paniske folkemængde fik den til at kæntre.

 

Dagens Gossip