Italiensk politi knuser nyfascistisk organisation

Politiet i Italien har anholdt 14 mennesker, der beskrives som medlemmer af en nyfascistisk bevægelse. De skal have planlagt overfald på politikere, anklagere og politifolk.

De blev anholdt mandag forskellige steder i Italien og sigtet for forsøg på at begå terror, undergrave demokratiet og at anstifte til vold mod indvandrere.

Anholdelserne kommer på et tidspunkt, hvor politiet fortsat er i gang med at rydde op efter "Mafia Capitale" - et korrupt nedværk i Rom, som menes at være styret af en højreekstremist med mangeårige relationer til underverdenen i den italienske hovedstad.

Med denne seneste aktion mener politiet at have opløst "Den nye Ordens Fortrop", som søger inspiration fra den højreekstremistiske bevægelse "Ny Orden", der i 1970'erne stod bag omfattende politisk vold.

- Vi tror, at vi har grebet ind, før organisationen kunne omsætte sine planer til handling, siger lederen af den særlige politienhed, der gennemførte anholdelserne, Mario Parente.

Han har ledet undersøgelsen siden 2013 og forklarer, at organisationen havde til hensigt at nedbryde samfundsordenen og at grundlægge et politisk parti på et tidspunkt, hvor Italien er præget af sociale spændinger, faldende levestandard og rekordstor arbejdsløshed.

Ud over de 14 anholdte er der rejst sigtelser mod yderligere 31 personer.

Den nye Ordens Fortrop ledes ifølge politiet af Stefano Manni, der er en 48-årig tidligere politimand med mangeårige forbindelser til den yderste højrefløj.

Manni er blandt de anholdte. Han har været med til at udforme en strategi for, hvordan man kunne udbrede racepropaganda.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip