Italienske bøller angriber svenske boldfans

Mødet i Europa League torsdag aften mellem Napoli og AIK Stockholm har fået skidt optakt, da to svenske AIK-fans er blevet overfaldet af italienske hooligans.

De to svenskere på 41 og 23 år var natten til torsdag på pizzeria, hvor de sad og spiste, da de blev overfaldet med knive og baseball-bat af en gruppe Napoli-tilhængere.

Også pizzeriaejeren kom til skade, da han forsøgte at forsvare sine svenske gæster, oplyser det lokale politi.

- De fik øje på de svenske fans og besluttede at gå til angreb på dem. Hvis det ikke havde været for pizzeriaejeren kunne det være endt endnu værre, siger politiinspektør Luigi Merolla til det italienske nyhedsbureau Ansa.

- Sårene er ikke alvorlige, men det er slemt, at byen igen skal døje med den slags efter to år uden problemer, siger Merolla, der senest oplevede fodboldvold, da engelske Liverpool gæstede den syditalienske by for to år siden.

- Vi ved, at disse hooligans kun har til hensigt at skade byen og holdets ry og sørge for, at turister bliver bange for at besøge vores smukke by, siger politiinspektøren.

- Jeg forstår ikke, hvorfor disse forbrydere vil give byen, der i forvejen kæmper med organiseret kriminalitet, flere problemer.

Europa League-opgøret mellem Napoli og AIK Stockholm går i gang klokken 19.00.

 

Dagens Gossip