Regeringen får opbakning i Udenrigspolitisk Nævn til at sende et dansk Hercules-fly til Mali, oplyser udenrigsminister Villy Søvndal (SF).
- Vi bidrager med transportfly, ikke med soldater på jorden, siger udenrigsminister Villy Søvndal (SF).
- Man foretager ikke den slags operationer i verdens brændpunkter uden risiko. Men det er vigtigt at understrege, at det ikke er kamptropper, vi bidrager med. Det er transportkapacitet, siger Søvndal.
Regeringen har fået mandat til tre måneders indsats, siger udenrigsministeren.
Forsvarsminister Nick Hækkerup (S) oplyser, at flyet sandsynligvis kan sendes af sted tirsdag aften.
Han understreger, at missionen på ingen måde er ufarlig. Flyet risikerer at blive beskudt, men det har såkaldte "flares", lyskugler der skydes ud fra militærfly som værn mod missiler.
Frankrig indledte fredag en militær operation i Mali for at støtte Malis regeringshær i kampen mod de væbnede oprørere, der kontrollerer hele den nordlige del af landet.
Det er den franske mission, Danmark skal bidrage til.
Siden har franske militærfly og franske soldater bombet militante islamistgruppers stillinger i det centrale Mali og tvunget oprørerne på flugt.
Den franske regering har bedt FN's Sikkerhedsråd om at samles mandag aften dansk tid for at diskutere den seneste udvikling i Mali.
Flere vestafrikanske lande har allerede lovet at sende soldater til Mali.
USA, Tyskland og Storbritannien har alle udtrykt støtte til den franske intervention i Mali, men samtidig afvist at hjælpe til med direkte militær indblanding.
Storbritannien har dog valgt at stille to militære transportfly til rådighed, ligesom USA ifølge nyhedsbureauet AP har tilbudt at sende ubemandede dronefly til Mali.