Jackson-fans vinder enestående erstatningssag

Man kan åbenbart sørge så meget over en popstjernes død, at det udløser erstatning. Det er i hvert fald sket for fem fans af dem afdøde superstjerne Michael Jackson. Tirsdag besluttede en fransk domstol af tilkende sangerens fans et symbolsk beløb.

- Doktor Murray skal betale en euro som et symbolsk beløb, og det var, hvad vi håbede på, siger advokat for de oprørte fans, Emmanuel Ludot, ifølge Reuters.

- Jeg respekterer sagsøgernes lidelser, men processen har ikke været nem på grund af alle de hånlige og smågrinende bemærkninger, påpeger advokaten og henviser til, at både de franske medier og dommere har fundet retssagen en smule morsom.

De fem fans, som stammer fra henholdsvis Frankrig, Schweiz og Belgien sagsøgte Michael Jacksons tidligere læge, Conrad Murray, som i 2011 blev dømt for uagtsom manddrab for at have givet sangeren en dødelig dose af lægemidlet Propofol.

Under retssagen blev blandt andet lægeudtalelser fra fansenes egne læger brugt som beviser for, at Murray havde påført dem følelsesmæssige skader.

Ifølge Emmanuel Ludot vil Conrad Murray få besked om afgørelsen, da han ikke selv var til stede, men for de påvirkede fans handler det ikke om, at de vil have den ene euro udbetalt.

Dog ønsker de at besøge den afdøde sangers grav, og planen er, at de snart vil kontakte Jacksons mor få at få tilladelse til at besøge sangerens jordiske rester.

Newspaq

 

Dagens Gossip