Jæger melder sig selv til politiet: Havde nær skudt bilist

En 69-årig mand fra Langeland, som nær havde skudt en bilist med sin jagtriffel under en bukkejagt lørdag aften, har meldt sig selv til Fyns Politi.

Søndag middag ringede den 69-årige til politiet og gav sig til kende, oplyser politiet.

- Han har forklaret, at han er på jagt og skal skyde en buk, men rammer forbi. Da der ikke var noget kuglefang, rammer han en bil i stedet for, siger politikommissær Kenneth Taanquist fra Fyns Politi.

Kuglefang er for eksempel bakker eller træer i landskabet, der kan fange vildfarne kugler.

- Det står helt tydeligt i jagtloven, at man skal sikre et ordentligt kuglefang, siger Kenneth Taanquist.

Den 69-årige jæger affyrede et skud med sin jagtriffel, som kun var 30 centimeter fra at ramme en 36-årig mand, der samtidig kom kørende på Lohalsvej lørdag aften kort før klokken 22.

Kuglen gik igennem sideruden foran manden og landede i instrumentbrættet.

- Den 69-årige går op til bilen og konstaterer, at den er ramt. Han er så chokeret over det, der er sket, at han går fra stedet igen. Han handler irrationelt på grund af chokket, har han forklaret, siger Kenneth Taaquist.

Den 69-årige jæger gik hen til den 36-årige bilist for at se, hvad der var sket, men var altså herefter forsvundet uden at give sig til kende. Det fik politiet til at efterlyse manden med signalementet "en omkring 50-årig mand iført grønt tøj og gummistøvler".

Der venter nu jægeren et retligt efterspil, oplyser politiet.

- Straffen strækker sig fra bøde til fængsel. Vi skal nu have klarlagt de faktiske omstændigheder, og så er det op til anklagemyndigheden, hvad der skal ske, siger Kenneth Taanquist.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip